Hakukoneoptimoinnilla verkkosivuista hyödyt irti

Hakukoneoptimoinnilla verkkosivuista hyöty irti

Yksi tärkeimpiä taitoja verkkosivujen sisällöntuottajalle on hakukoneoptimoinnin ymmärrys. Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sisältöjen rakentamista niin, että sivut nousisivat korkealle Googlen hakukonetuloksissa.

Verkkovaraani auttaa asiakkaitaan räätälöityjen verkkopalveluiden ja mieleenpainuvien yritysilmeiden lisäksi digimarkkinoinnin viidakossa. Digimarkkinoinnin osa-alueiden kuten hakukoneoptimoinnin ja maksetun mainonnan avulla yritys voi ottaa hyödyn irti verkon potentiaalista.

Suomessakin tehdään miljoonia Google-hakuja päivässä, puhumattakaan maailmanlaajuisesta hakumäärästä. Tätä kun miettii, on helppo ymmärtää, miten suuren yleisön digimarkkinoinnilla voi saavuttaa, kun se tehdään oikein. Kun yritys panostaa digimarkkinointiinsa, saa se tuotteensa ja palvelunsa juuri oikeiden kohderyhmien tietoon helposti ja nopeastikin.

Kehitämme asiakkaidemme digimarkkinointia muun muassa seuraavasti:

  • Tutkimme hakukonenäkyvyyttä ja autamme parantamaan hakukoneoptimointia
  • Seuraamme Google Ads -mainontaa ja autamme sen tehostamisessa
  • Seuraamme kävijästatistiikkaa ja kerromme, mitä tuloksista voi päätellä
  • Toteutamme uutiskirjepalveluita ja opastamme niiden käytössä
  • Toteutamme kampanjasivustoja
hakukoneoptimointi-tulokset

Tuholaistorjuntakeskuksen digimarkkinoinnin kehittäminen

Autamme asiakastamme Tuholaistorjuntakeskusta heidän digimarkkinointinsa kehittämisessä. Kehitämme yrityksen hakukonenäkyvyyttä ja Google Ads -mainontaa.

Sen jälkeen, kun aloitimme hakukonenäkyvyyden kehittämisen ja seurannan, ovat Tuholaistorjuntakeskuksen sivut nousseet hakutulosten top 10:een 34 avainsanalla ja top 3:een 13 avainsanalla. Ensimmäiselle hakukonesijalle ovat nousseet muun muassa luomamme sivut rottien hävityksestä ja luteiden torjunnasta. Peräti 17 hakutermillä sivut ovat nousseet lähtötilanteen >300 sijoituksesta 15 parhaimman joukkoon.

Korkeiden hakukonesijoitusten avulla verkkosivujen kävijämäärä on yli tuplaantunut vuodessa ja sen myötä myynnin määrä on kasvanut.

Google Ads -mainontaa seuraamalla olemme tunnistaneet kampanjoiden heikot kohdat ja toisaalta hyvin suoriutuneet mainokset. Tämän perusteella mainokset on kohdennettu tarkemmin oikeisiin hakuihin. Mainosbudjetille on saatu enemmän vastinetta eli yhteydenottoja ja tilauksia.

.

Mikä SEO?

SEO eli hakukoneoptimointi on tärkeä osa verkossa toimivan yrityksen sisällöntuotantoa. Hakukoneoptimoinnilla tavoitellaan sivujen sijoittumista Google-haussa mahdollisimman korkealle, mieluiten kolmen parhaan joukkoon. Mitä ylempänä hakulistauksessa sivu on, sitä todennäköisemmin sitä klikataan.

Sivujen sijoituksessa suuri merkitys on sisällöllä. Tarkkaan harkitut avainsanat ja niiden käyttö teksteissä, otsikoissa ja kuvissa vaikuttavat merkittävästi Googlen tuomioon. Googlen algoritmit kehittyvät jatkuvasti, joten hakukoneoptimoinnissa onnistuminen vaatii kehityksen seuraamista.

Mikä Google Ads?

Niin sanottujen orgaanisten hakutulosten lisäksi Google-haussa näkyy usein maksettuja tuloksia. Nämä Google Ads -mainokset ilmestyvät heti hakulistauksen alkuun ja ensimmäisen hakusivun loppuun. Google Ads -mainonta on monelle yritykselle hyödyllinen lisäkeino kohderyhmien tavoittamiseen.

Google Ads -mainonnalle on monta muotoa: niin hakutuloksissa näkyviä sanallisia mainoksia kuin kuvia ja videoita hyödyntävää uudelleenmarkkinointia. Google Ads -mainonta on maksettua mainontaa ja sen hinta määräytyy käytettävien avainsanojen ja klikkausten määrien mukaan.