Siirry suoraan sisältöön

Taittoprosessi, josta syntyy digi- ja printtilehti

Taittoprosessi, josta syntyy digi- ja printtilehti

Print & Median Laura Syrjälä haastatteli Verkkovaraanin toimitusjohtajaa Jesse Kivialhoa Nopea.media palvelusta. Artikkeli julkaistiin joulukuussa 2018.

Print & Media on graafisen viestinnän ammattimedia, joka julkaisee graafiseen tekniikkaan, kirjapaino­alaan ja sähköiseen julkaisemiseen keskittyviä artikkeleja.

Lue koko artikkeli.

Tässä vielä artikkelin kohokohdat:

”Taittoprosessi, josta syntyy digi- ja printtilehti? Konsepti, josta moni haaveilee, mutta harva on onnistunut toteuttamaan ilman kohtuuttomia prosesseja”

”Nopea.median idea on yksinkertainen: verkkolehti ja painettu lehti tehdään yhdellä kertaa, helposti ja nopeasti. Nopea.media on siis alusta, jossa keskitytään sisällöntuotantoon, sillä julkaiseminen diginä ja printtinä on yhtä vaivatonta.”

”Muutama vuosi sitten syntyi ajatus oman alustan koodaamisesta. Tarve tuli markkinoilta, jossa tuntui olevan runsaasti toimijoita, jotka kaipasivat ratkaisuja verkkolehden toteuttamiseen. Printistä harva oli kuitenkaan valmis luopumaan. Näin sai alkunsa Nopea.media, joka lanseerattiin tänä syksynä.”

”Monilla toimijoilla on paine siirtyä verkkolehteen, mutta painetulla lehdellä on oma sijansa.”

”Meidän tavoite oli luoda alusta, jossa kumpikaan formaatti, digi tai printti, ei ole lähtökohta, vaan molemmat syntyvät samalla vaivalla.”

”Yritys ei Kivialhon mukaan halunnut lähteä samalla tielle kuin muut toimijat, vaan tavoitteena oli kääntää koko tuotantoprosessi päälaelleen: Digistä tehdään nyt printtiä, eikä päinvastoin”

”Nopea.media onkin kiinnostava vaihtoehto etenkin sellaisille toimijoille, joilta puuttuu resursseja, mutta joilla on kiinnostus saada mittavia tuloksia painetun lehden rinnalle.”

”Verkkolehden etuna on dataohjautuvuus: mittaroinnilla voi saada ymmärrystä siitä, millaista sisältöä luetaan eniten, mistä käyttäjät tulevat ja toisaalta miten myös painettua lehteä voisi kehittää. Kivialhon mukaan etenkin yhteisöt, joiden päätehtävä on jonkinlainen vaikuttaminen, ovat olleet kiinnostuneita palvelusta.”

”Nopea.median hinnoittelu  on tehty houkuttelevaksi, sillä perusratkaisuun pääsee kiinni jo satasen kiinteällä kuukausimaksulla.” 

”Verkkomedioiden kasvu on nousujohteista myös Suomessa ja suunta onkin vahvasti muuttumassa monikanavaiseksi. Perää pitävät nyt yhteisöt, joilla ei ole ollut varaa kehittää painettua lehteä monikanavaiseksi. Kivialhon mukaan painettua lehteä pidetään arvossa, mutta julkaisuprosessi on kaivannut ravistelua. Enää prosessin ei tarvitse fyysisesti alkaa taittotyöstä.”

”Sisällöntuotanto ja sen helppous on Nopea.median vahvuus, sillä siihen ei tarvita teknistä osaamista tai perinteisiä taittotaitoja.”

Laura Syrjälä