Siirry suoraan sisältöön

Uudistettu opas VYR ry:lle

Uudistettu opas VYR ry:lle

Uudistimme WordPressillä Nopea.media -lisäosalla asiakkaamme Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR ry:n oppaan. VYR:in opas on julkaistu sekä suomeksi että ruotsiksi ja se julkaistaan sekä verkossa että painettuna oppaana.

Oppaan on tarkoitus antaa lisätietoa viljamarkkinoista ja viljakaupassa yleisesti käytettävistä sopimuksista erityisesti viljan ja öljykasvien tuottajille. Oppaan avulla VYR saa näkyvyyttä ja vahvistaa asemaansa alan asiantuntijana ja saa selviä kustannussäästöjä, kun opasta ei tarvitse erikseen taittaa painoon ja verkkoon.

Nopea.media on integroitu osaksi WordPressiä. Lisäosa hyödyntää WordPress 5.0 version mukana tullutta Gutenberg-sisältöeditoria ja sen blokkeja eli lohkoja. Lisäosalla julkaiset oppaan samalla vaivalla sekä verkkoon että painoon. PDF-tiedosto sisältää leikkuumerkit ja CMYK-värit ja muut painoon tarvittavat asetuksen. Tiedosto on siis täysin painovalmis ja on näin ollen helppo taittaa. PDF-version mahdollistaa erillinen PDF-lohko, johon voidaan syöttää normaaliin tapaan tekstiä, kuvia, otsikoita ja muuta sisältöä.

Automaattisesti taitettu opas

Painoversioon tehtyjä muutoksia on mahdollista esikatsella. Voit esimerkiksi esikatsella miltä teksti näyttää useammassa palstassa, näyttääkö esimerkiksi kaksipalstainen teksti paremmalta kuin kolmipalstainen? Painoversioon voi myös tehdä siihen tarvittavia muutoksia, kuten esimerkiksi kansilehti, sisällysluettelo, taittomalli, sivunumerot ja alatunniste. PDF-lohkon muutoksen vaikuttavat ainoastaan painoversioon.

PDF-versio sisältää painoon tarvittavat ominaisuudet kuten:

  • Leikkuumerkit
  • Painolaatuiset kuvat
  • CMYK-värit

Verkko-opas on luettavissa myös mobiililaitteilla

Verkossa oppaan hakutoiminto-ominaisuus ja valikko mahdollistavat lukijalle helpon lukukokemuksen, sillä niiden avulla lukija pystyy helposti hakemaan juuri hänelle sopivaa tietoa. Sivun alussa ja lopussa voi klikata aina seuraavaan tai edelliseen artikkeliin.

Liikkuvat graafit tekevät oppaasta näyttävän ja kiinnostavan. Viemällä hiiren taulukossa tietyn palkin päälle, lukija saa tarkemman tiedon ja arvon kyseisestä palkista. Responsiivista opasta on helppo selata myös mobiililaitteella.

Nopea.media lisäosalla sisällönluominen ja julkaiseminen on helppoa julkaisujärjestelmän eri toimintojen avulla. Lisäosan avulla julkaiset painoon juuri painoon sopivalla tavalla ja verkkoon verkkoon sopivalla tavalla.

Nopea.medialla julkaistu opas ei ole verkossa pelkkä näköislehti. Opasta voi jakaa verkossa artikkeli kerrallaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Artikkelit saavat tällöin paremmin näkyvyyttä myös hakukoneissa ja lukijamäärät nähdään verkossa per artikkeli.

Katso VYR ry:n verkko-opas ja lataa PDF-versio täällä!

Jos kiinnostuksesi heräsi Nopea.media -lisäosaa kohtaan, ota yhteyttä!