Lähiasiointi on yhä rajoitettua mutta verkkoon ovat kertaheitolla siirtyneet niin kuluttaminen, vapaa-ajan vietto kuin työnteko. Löytävätkö asiakkaasi sinut kaiken verkossa olevat tiedon joukosta? Kun he saapuvat sivuillesi, onko palvelukokemus se, mitä he hakevat?
Nyt jos koskaan on aika tarkastella omaa verkkonäkyvyyttä ja hyödyntää verkossa liikkuvan yleisön potentiaali.
Eri tavat kasvattaa verkkonäkyvyyttä
Yrityksen verkkoläsnäololle tärkeää on tietysti, että sillä on koti verkossa. Mieluiten tämä on verkkosivusto mutta tarvittaessa sosiaalisen median profiilikin käy alkuun.
Sen jälkeen valitaan muut kanavat kuten sosiaaliset mediat, jotka ovat kohdeyleisön kannalta olennaisia. Verkkonäkyvyyttä voi kasvattaa kohdistamalla sisällöt oikeille yleisöille, olemalla aktiivinen valituissa kanavissa ja säätämällä toimintaa saatujen tulosten perusteella. Joskus verkon kanavien tueksi kannattaa harkita painettuja tuotteita, joilla paikataan näkyvyyttä siellä missä verkko ei tavoita.
Seuraavassa käymme lyhyesti läpi eri tapoja parantaa verkkonäkyvyyttä.
Hakukoneoptimointi – löydy Googlesta
Hakukoneoptimointi on yksi tehokkaimmista ja edullisimmista tavoista saada näkyvyyttä. Hyvin optimoiduilla sivuilla varmistat sen, että oikeat kohderyhmät löytävät palvelusi helposti. Hakukoneoptimoinnilla tavoitellaan sijoitusta hakukonetulosten (Suomessa lähinnä Googlen) kolmen kärjessä sellaisilla hauilla, joilla potentiaaliset asiakkaat voisivat palveluitasi etsiä.
Hakukonenäkyvyyttä saavutetaan muun muassa seuraavin keinoin:
- valitaan huolella oikeat avainsanat ja käytetään niitä sisällössä oikein
- luodaan kohderyhmiä kiinnostavaa sisältöä
- varmistetaan, että linkitykset ja muut Googlen pisteytykseen vaikuttavat seikat kuten sivujen nopeus ja responsiivisuus ovat kunnossa
- seurataan optimoinnin tuloksia
Hakukonenäkyvyyttä voit lisätä myös luomalla profiilin Google My Business -hakemistoon, joka nostaa palveluita esiin sijainnin perusteella. Paikallisuus on tärkeää aina mutta sen merkityksen on sanottu korostuneen entisestään kriisin myötä.
Lue myös artikkelimme verkon asiakaslehden hakukoneoptimoinnista.
Maksettu mainonta – osta lisää näkyvyyttä
Maksetulla mainonnalla voi tarvittaessa täydentää verkkonäkyvyyttä esimerkiksi siellä, missä hakukoneoptimoinnilla ei päästä kärkeen. Google Adsin hakumainoksilla voit saada näkyvyyttä Google-hauissa tietyillä hakusanoilla, jotka osin määritellään mainosta tehdessä. Mainokset muistuttavat ulkoasultaan ns. orgaanisia hakutuloksia eli niitä, jotka Google nostaa tuloksiin hakukoneoptimoinnin perusteella. Google Ads -hakumainoksissa kuitenkin maksetaan jokaisesta mainoksen kautta sivuille tulevasta klikkauksesta.
Google Ads -mainokset ilmestyvät hakutuloksiin ensimmäiselle sivulle sekä ennen orgaanisia tuloksia että niiden jälkeen. Jotta sijoitus olisi mahdollisimman hyvä, pitää myös Google Ads -mainonnassa kiinnittää erityistä huomiota avainsanojen valintaan. Mainosten oikea ja tarkka kohdennus on myös tärkeää, jotta mainokset näkyvät vain halutuissa hauissa eikä budjettia valu turhiin klikkauksiin.
Google Adsissa voi mainostaa myös esimerkiksi videoiden avulla sekä ns. ”bannerimainoksilla” toisilla verkkosivustoilla. Google Adsin lisäksi maksettua mainontaa voi tehdä monissa sosiaalisissa medioissa kuten Facebookissa, Instagramissa ja LinkedInissä, joissa niinikään on tärkeää miettiä tarkkaan yleisöt, joille mainos näytetään.
Sisältömarkkinointi – herätä mielenkiinto
Sisältömarkkinointi on kiinnostavan sisällön tuottamista kohderyhmille. Tällainen sisältö voi olla esimerkiksi blogipostaus tai muu artikkeli, video tai sosiaalisen median julkaisu, joka ei tuputa yrityksen tuotteita tai palveluita vaan tarjoaa tietoa, josta on lukijalleen iloa. Mielenkiintoinen sisältö vahvistaa asiantuntijuuttasi ja herättää positiivisia mielikuvia.
Sisältömarkkinointia voi tehdä myös painotuotteilla. Nyt kun ihmiset viettävät enemmän aikaa kotonaan, on monilla aikaa perehtyä esimerkiksi lehteen, joka kolahtaa postiluukusta. Vastaanottajille räätälöidyllä painetulla tuotteella varmistat, ettei viestisi jää näkymättä vaan tulee varmasti lukijan silmien alle.
Kun lukija viettää aikaa hyvän sisältösi parissa, hän saattaa kiinnostua myös yrityksestäsi ja tutustua siihen paremmin.
Sisältömarkkinointia suunnitellessa mieti:
- mitä alaani liittyvää tietoa kohderyhmäni voisi etsiä verkosta
- missä kohderyhmäni liikkuu (verkkosivut ja somekanavat) eli missä sisältöä kannattaa julkaista
- löydetäänkö sisältöni riittävän hyvin verkossa – kannattaisiko hyödyntää myös painojulkaisuja
Apua verkkonäkyvyyteen Verkkovaraanilta
Olemme Verkkovaraanilla saaneet hyviä tuloksia aikaan asiakkaidemme verkkonäkyvyyden parantamisessa.
Esimerkiksi RoofFin Oy:n digimarkkinointia aloimme kehittämään maaliskuussa 2020. Loimme heidän uudelle sivustolleen sivut tiilikaton pesusta ja pinnoituksesta sekä peltikaton maalauksesta. Jo kahdessa kuukaudessa nämä sivut ovat nousseet Googlen kilpaillulle ykkössijalle seitsemällä halutulla hakutermillä. Hyvien sijoitusten ja uusien Google Ads -kampanjoiden myötä sivujen kävijämäärä on tässä ajassa yli tuplaantunut. Myös yhteydenottojen ja myynnin määrä on kasvanut.
Nopea.media-palvelullamme taas tavoitat yleisösi sekä verkossa että offlinena. Julkaiset lehden tai muut sisällöt lukijaystävällisesti verkkoon ja teet samasta sisällöstä helposti painovalmiita tuotteita.
Hyvä verkkonäkyvyys ja asiakassuhteiden vahvistaminen kantavat kriisin jälkeenkin. Ota meihin yhteyttä, niin varmistetaan, että asiakkaanne löytävät teidät ja pystytte ylläpitämään toimintaanne nyt ja tulevaisuudessa.
Paluuviite: Painettu Nopealehti 2/2020 julkaistu - Nopealehti - Lue verkossa tai tilaa!
Kommentointi ei ole käytössä.