Siirry suoraan sisältöön

Lehden teko-ohjelmat vertailussa

Nopeamedia on helppo lehden teko ohjelma

Asiakaslehtien tarkoitus on tarjota lisäarvoa ja kiinnostavaa tietoa asiakkaille. Markkinoilla on tarjolla useita eri lehden teko-ohjelmia. Tässä blogitekstissä vertailemme niitä ja kerromme parhaan ratkaisun lehden taittoon digiin ja painoon.

InDesign on lähes kaikille tuttu lehden taitto-ohjelma, jolla julkaistaan painoon. Sen avulla voi myös julkaista verkkoon painettua julkaisua muistuttavan näköislehden. InDesignin käyttö ja näyttävien julkaisujen tekeminen vaatii kuitenkin ammattitaitoa. Monesti työntekijät tekevät julkaisuja oman työnsä ohella, eikä heillä ole kunnollista graafista osaamista ja tämä näkyy lehtien laadussa.

WordPress on suunniteltu nimenomaan verkkojulkaisuihin ja ohjelman avulla pystyy helposti kirjoittamaan ja julkaisemaan artikkeleita. Tähän asti WordPressin avulla on tavoittanut lukijat verkossa, mutta painoversiota siitä ei ole ollut mahdollista saada, joten paperijulkaisut ovat yleensä taitettu InDesignilla.

Nopea.media on WordPress -lisäosa, jossa yhdistyy sekä InDesignin että WordPressin ominaisuudet. Nopea.media -lisäosalla julkaiseminen onnistuu yhtä lehden teko-ohjelmaa käyttämällä natiivisti sekä verkkoon että painoon. Valmiiden taittopohjien ansiosta lehden teko-ohjelma ei vaadi ammattitaitoa toisin kuin InDesign. Taittomallit on suunniteltu toimimaan siten, että ne näkyvät parhaalla mahdollisella tavalla sekä verkossa että painetussa lehdessä. Esimerkiksi verkossa taitto on yksipalstainen ja helposti luettava, kun taas painossa voi käyttää useampaa palstaa. Nopea.media perustuu siihen ajatukseen, että kuka tahansa voi tehdä tyylikkään ja näyttävän näköisen lehden sekä verkkoon että painoon.

Nopea.media -lisäosan avulla on mahdollista keskittyä lehden tekoon, jossa sisältö on pääosassa. Lisäosa mahdollistaa helpon julkaisun vain yhtä lehden teko-ohjelmaa käyttämällä. Nopea.media -lisäosalla lehden jutut kirjoitetaan, hyväksytään ja julkaistaan suoraan verkkolehtialustalle. Ohjelman avulla voi myös helposti muokata lehden juttuja ja näin saada aikaan kohdennettua sisältöä. Esimerkiksi henkilöstölehdestä voidaan tehdä omat versiot kuhunkin maahan. Tällöin osa sisällöstä voi olla niin sanottua vakiosisältöä englanniksi ja osa maakohtaista sisältöä.

Nopea.median tarkoitus on lisätä lehden taitto prosessin tehokkuutta. Ratkaisulla saa kasvatettua lukijajoukkoa, kun tavoittaa sekä verkko- että paperilehtien lukijat. Koska sisältö on normaali verkkosivusto, se on helppo jakaa sivu kerrallaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Eri artikkeleiden lukijamääriä on siis mahdollista seurata tarkasti. Palvelu kehittyy koko ajan, jonka myötä esimerkeistä tulee jatkuvasti näyttävämpiä. 

Katso lyhyt video, niin näet miltä ratkaisumme näyttää sekä printissä että digissä.

Lue lisää siitä, miten voit pienentää lehden taiton kustannuksia nopea.median avulla.