Siirry suoraan sisältöön

Miten julkaiset kustannustehokkaasti printtiin

Podcast: Kun sisältö kasvaa digistä printtiin

Vaikka entistä suurempi osa organisaatioista julkaisee digissä, on printti monelle yhä tärkeä osa sisältömarkkinointia.

Nopea.median toimitusjohtaja Jesse Kivialho ja markkinointipalveluita tarjoavan Loyalisticin Antti Pietilä keskustelivat syksyn 2019 podcastissa siitä, mikä printin rooli on nykypäivän digimaailmassa. Miten printti täydentää digimarkkinointia ja missä tilanteissa se erityisesti on paikallaan.

Printti voi muun muassa auttaa saavuttamaan sen osan kohderyhmästä, joka verkon kautta jää uupumaan. Kuhunkin tilaisuuteen räätälöidyt painetut tuotteet myös herättävät saajansa mielenkiinnon ja luovat lisäarvoa.

Printin haasteet ja mahdollisuudet

Siihen, miksi printtituotanto on hiipunut digin tieltä, on syynsä. Verkko tarjoaa mahdollisuuksia kuten globaalin yleisöpotentiaalin, reaaliaikaisuuden ja omavaraisen sisällöntuotannon. Olennainen syy perinteisen printtituotannon vähenemiselle on myös sen korkeissa kustannuksissa. Painojulkaisuja kuten asiakas- ja jäsenlehtiä lakkautetaan, sillä ne syövät liian ison osan budjetista niiden oletettuun hyötyyn nähden.

InDesignilla tai muilla perinteisillä taitto-ohjelmilla taitettuja julkaisuja ei myöskään ole niin näppärää päivittää kuin verkkoon julkaistuja artikkeleita. Kun printtijulkaisuja kuten yritysesitteitä tilataan isot painosmäärät, on vaara, että sisällöt vanhenevat ja esitteitä jää toimiston nurkkiin pölyttymään.

Kun prosessista jää raskaampi taitto sekä kaksi erillistä sisällöntuotantorupeamaa pois, ei kustannuksia synny kuin PDF:n painattamisesta ja jakelusta, joka sekin hoituu ainakin osittain ihmisiä kohdattaessa.

Jos taas painettua materiaalia luo helposti digisisällöstä, on se helppo pitää ajantasaisena. Sitä on myös helppo räätälöidä eri tilanteisiin, ja tuottaa matalilla kustannuksilla juuri sellaista printtiä, joka puhuttelee kyseisen tilaisuuden kohderyhmää. Nopea.media on palvelu, jolla painovalmis PDF-tiedosto luodaan helposti verkkosisällöstä kuten blogista. Kun prosessista jää raskaampi taitto sekä kaksi erillistä sisällöntuotantorupeamaa pois, ei kustannuksia synny kuin PDF:n painattamisesta ja jakelusta, joka sekin hoituu ainakin osittain ihmisiä kohdattaessa.

Kun painattaminen on edullista, voi tilata pienen painosmäärän kerralla. Tällöin printtisisällön voi pitää helposti ajantasaisena ja sitä voi räätälöidä kuhunkin tilaisuuteen sopivaksi. Esimerkiksi tilaisuuksissa jaettavassa asiakaslehdessä voi olla tietyt yritystä esittelevät vakiosisällöt, jotka eivät muutu. Siihen rinnalle vain päivitetään osa sisällöistä kuten uusimmat tai suosituimmat blogiartikkelit, Jesse kertoo.

Nopea.medialla digijulkaisun taittaminen painoon vaatii vain muutamia määrityksiä, jotka tehdään WordPressissä samaan tapaan kuin diginä julkaistavaan artikkeliin. Painoa varten julkaisuun voidaan määritellä esimerkiksi tekstin jakaminen palstoihin. Määritykset voi tehdä jo valmiiksi silloin, kun artikkeli julkaistaan verkkoon. Painomääritykset eivät vaikuta siihen, miltä artikkeli digissä näyttää.

– Aiemmin kun tehtiin verkkosivuja, oli palkattava koodari. Nykyään on mahdollista oppia rakentamaan WordPress-sivut itse parissa kurssipäivässä. Samalla lailla yhtä helposti voit oppia tekemään verkkosisällöstä painoversion ilman Adobe InDesign-osaamista tai vastaavia taitoja. Tämä mahdollistaa joustavan ja helpon sisällöntuottamisen, jossa printtisisältöjä tuotetaan tarpeen mukaan, Jesse kertoo.

Lue lisää siitä, mihin printtijulkaisuja tarvitaan digimaailmassa.

Tutustu myös Jessen ja Antin ajatuksiin printin roolista osana sisältömarkkinointia.

Tämä artikkeli on koottu Antti Pietilän ja Jesse Kivialhon podcast-keskustelusta. Katso tai kuuntele podcast kokonaisuudessaan.

1 kommentti artikkeliin “Miten julkaiset kustannustehokkaasti printtiin”

  1. Paluuviite: Painettu Nopealehti 2/2020 julkaistu - Nopealehti - Lue verkossa tai tilaa!

Kommentointi ei ole käytössä.