Siirry suoraan sisältöön

Vuosikatsaus 2022: näin painettuja ja digilehtiä luetaan Suomessa

Tutkimus painettujen ja digilehtien lukeminen Suomessa 2022

Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on julkaissut vuoden 2022 luvut suomalaisten sanoma- ja iltapäivälehtien lukemisesta. Tutkimuksen mukaan lehtien lukeminen on pysynyt vakaana ja säännöllisenä 2020-luvun.

77 % suomalaisista lukee sanoma- ja iltapäivälehtiä painettuna tai digitaalisena vähintään 5 kertaa viikossa. Tutkimuksen tuloksista selviää, että vaikka digisisältöjen kulutus on nykyisellään suurta, on painetuille julkaisuille yhä selkeä tarve.

Printti monesti edelleen suositumpi

Esimerkiksi aikakauslehtiä luetaan kokonaisuudessaan enemmän painettuna kuin digitaalisena. 70 % väestöstä lukee aikakauslehtiä painettuna kuukausittain, kun digitaalisena aikakauslehtiä lukee kuukausittain 59 % väestöstä.

Pääosin lehdillä on joko enemmän lukijoita painettuna tai suurin piirtein saman verran digissä ja printissä. Muutamia poikkeuksia löytyy kuten iltapäivälehdet, Helsingin Sanomat, Kauppalehti ja Seiska, joilla on kokonaisuudessaan enemmän digilukijoita kuin printtilukijoita.

Ammatti- ja järjestölehdillä sekä asiakaslehdillä on kaikilla selvästi enemmän lukijoita printissä kuin digissä. Tutustu tarkemmin taulukkoon eri lehtien lukijamäärästä printissä ja digissä.

Lue miksi painettuja julkaisuja yhä tarvitaan ja millainen on hyvä painojulkaisu.KMT on printtimedia-alan yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus, jonka päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy.